Den här sidan använder sig av JavaScript. Har du inte JavaScript aktiverat i din webbläsare kan vi inte garantera att sidan fungerar fullt ut för dig.

Vänligen aktivera JavaScript innan du fortsätter använda sidan.

Läs om hur du aktiverar JavaScript här.

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret nedan så kan du skicka frågan till oss via vårt kontaktformulär.

Frågor om mitt konto

Du registrerar ett konto gratis genom att registrera dig här.
Du kan enkelt byta lösenord via ditt konto längst upp till höger i menyraden.
Har du glömt ditt lösenord kan du klicka på "glömt lösenord" som du hittar där du loggar in. Där får du ange den e-postadress som du använde när du registrerade ditt konto. Vi skickar då ett mail till den adressen med instruktioner för hur du skapar ett nytt lösenord.
Alla är välkomna att skapa ett konto hos oss!

Tekniska frågor

Ibland är formatet för layouten något annorlunda än skrivarens standardstorlek (till exempel när du skriver ut i både A3 och A4. Om det står i en dokumentbeskrivning att dokumentet har A3-format behöver du välja A3 som inställning innan du skriver ut. Det finns ibland en inställning som automatiskt anpassar sidan till rätt utskriftsformat. Om det finns en sådan kan du välja den.
PDF är ett filformat som vi utnyttjar för många av våra dokument. För att läsa och skriva ut en PDF-fil behöver du en PDF läsare. Vi rekommenderar Adobe Acrobat Reader som du kan ladda ner gratis här: https://get.adobe.com/reader/otherversions/

Vi rekommenderar att du använder Adobe Acrobat Reader så att marginaler och andra juseringar i dokumenten visas korrekt.
ZIP är ett filformat som används för att komprimera och klumpa ihop flera filer till en. Vi använder detta filformat då ett "dokument" innehåller flera filer, t.ex. en version i färg och en i svartvitt. För att kunna öppna en ZIP-fil behöver du en programvara som kan hantera filformatet. Detta är standard på Windows och Mac men kan vara lite rörigt på Chromebook, Ipad eller liknande. Oavsett vilken enhet du använder måste du extrahera filerna från ZIP-filen innan du kan använda dom.

Det finns många olika programvaror för hantering av ZIP-filer. Använder du Windows eller Mac finns standardprogram för detta. Använder du Ipad eller liknande finns det appar som t.ex. iZip eller Zipreader. Även för Android och Chromebook finns det appar som t.ex. ZIP Extractor.

Frågor om användarvillkor

Nej, det får du inte göra. Hänvisa den som frågar till www.lararhjalpen.se för att skapa ett eget konto och ladda ner materialet på egen hand.