Den här sidan använder sig av JavaScript. Har du inte JavaScript aktiverat i din webbläsare kan vi inte garantera att sidan fungerar fullt ut för dig.

Vänligen aktivera JavaScript innan du fortsätter använda sidan.

Läs om hur du aktiverar JavaScript här.

Om Lärarhjälpen

Varje vecka spenderar varje lärare åtskilliga timmar på att planera undervisning och på att hitta material till densamma. I Sverige arbetar nästan 100 000 lärare i grundskolan och om vi alla kan hjälpas åt att sprida bra material och lektionsplaneringar kan vi tillsammans höja kvalitén på undervisningen samtidigt som vi underlättar för varandra. Varför ska varje lärare planera och utveckla den egna undervisningen på “sin kammare” när vi kan göra det tillsammans?

Den digitala utvecklingen möjliggör att planering enkelt sparas, revideras och återanvändas. Visionen med Lärarhjälpen är att skapa en digital materialbank som fungerar som stöd för verksamma lärare och ersätter kostsamma läromedel. Jag hoppas att andra blir inspirerade att dela med sig till varandra, att släppa prestige genom att våga ta hjälp och hitta inspiration från andra. Tillsammans kan vi använda förtroendetiden till kollegialt lärande och fortbildning istället för att “uppfinna hjulet” i undervisningen.

Projektet med att skapa Lärarhjälpen startade under sommaren 2016 och publicerades sommaren 2017. Projektet är ideellt och utarbetas i mån av tid.

Hjälp mig att sprida min visionen genom att sprida var du hittar materialet och sprida ordet om Lärarhjälpen.

Om mig

Jag är en 29-årig lärare som heter Sandra Forsberg och är grundare till Lärarhjälpen. Jag arbetar som verksam lärare i årskurs 1-3 sedan januari 2013 men är för tillfället mammaledig.

På min fritid har jag ett stort intresse för design och formgivning och älskar att måla och fotografera. Sedan jag började att arbeta som lärare har jag kombinerat dessa intressen med mitt arbete genom att utveckla eget skolmaterial för att använda i min undervisning. Lektionerna blir så mycket roligare både för mig och för eleverna om man har bra material att jobba med!

Gillar du Lärarhjälpen?

Hjälp Lärarhjälpen att finnas och växa genom att swisha valfritt bidrag till 0730 255 155.

© Lärarhjälpen, 2018. All rights reserved.